Redactor

Declarații ale Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Declarația Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Armenia cu privire la dezinformarea emisă de Ministerul Apărării din Azerbaidjan

29 septebrie 2020, ora 8:48

▪Negăm în totalitate acuzațiile Ministerului Apărării din Azerbaidjan împotriva Armeniei cu privire la bombardarea regiunii Dașkesan din Azerbaidjan dinspre regiunea Vardenis din Armenia.

▪Această dezinformare este absolut falsă și are ca scop pregătirea terenului pentru extinderea geografiei ostilităților, inclusiv prin desfășurarea agresiunii împotriva Republicii Armenia.

▪ Condamnăm cu tărie încercările Azerbaidjanului de a destabiliza și mai mult pacea și siguranța regională, pentru consecințele cărora conducerea politico-militară Azerbaidjanului poartă întreaga responsabilitate.

Declarația Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Armenia cu privire la tentativa de agresiune a Azerbaidjanului împotriva Republicii Armenia

29 septembrie 2020, ora 12:20

În această dimineață, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Armenia a emis o declarație dezvăluind dezinformarea azeră a cărei scop era pregătirea terenului pentru desfășurarea operațiunilor militare în direcția regiunii Vardenis din Republica Armenia.

La câteva minute de la emiterea acestei dezinformări, forțele armate azere au atacat obiecte de infrastructură civilă și militară din regiunea Vardenis, țintind inclusiv spre populația civilă, acțiune în urma căreia o persoană a fost ucisă.

În ciuda apelurilor continue ale comunității internaționale pentru stoparea ostilităților, Azerbaidjanul, având susținerea politică și militară activă a Turciei, își extinde geografia ostilităților spre teritoriul Republicii Armenia.

Republica Armenia și Republica Artsakh vor  veni cu un răspuns politico-militar proporțional la încercările substanțiale ale Azerbaidjanului de a submina siguranța și pacea în regiune.