Redactor

Declarația Ministerului de Externe din Armenia cu privire la declarația Ministerului Turc de Externe

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pe 12 iulie, Ministerul Afacerilor Externe al Turciei a emis o declarație, în care partea turcă nu numai că și-a exprimat sprijinul necondiționat față de Azerbaidjan, justificând, de fapt, uzul de forță din partea Azerbaidjanului la frontiera armeano-azeră, dar a și diseminat informații complet false și înșelătoare.

Această atitudine provocatoare a Turciei și acuzațiile sale nefondate împotriva Armeniei atestă faptul că această țară nu a acționat în calitatea sa de membru al grupului de la Minsk al OSCE, ci ca parte implicată în conflictul din Nagorno-Karabakh. Acest aspect face cu atât mai imposibilă poziția Turciei de a avea vreun rol în chestiunile legate de conflictul din Nagorno-Karabakh în cadrul international și, în special, din cadrul OSCE.

Încercările Turciei de a interveni în conflictele din regiunile învecinate au afectat deja siguranța și stabilitatea acestora.

Condamnăm cu tărie încercările Turciei de a instiga la instabilitate în regiunea noastră și afirmăm că Armenia va continua să lucreze constant pentru menținerea și consolidarea siguranței internaționale și regionale, având, în acest scop, o strânsă cooperare cu partenerii internaționali.