Mihai Stepan Cazazian

DECLARAȚIA MINISTERULUI DE EXTERNE ARMEAN

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

ministry-of-foreign-affairs-armenia-building

Condamnăm cu fermitate doborîrea de către forțele armate azere a elicopterului Mi-24 al armatei de apărare a Republicii Nagorno-Karabagh ce se afla într-un zbor de antrenament.

Înainte și după fiecare întîlnire la nivel înalt în vederea reglementării conflictului din Karabagh, autoritățile de la Baku recurg la noi provocări menite să saboteze procesul negocierilor, precum și eforturile Armeniei și ale comunității internaționale destinate soluționării exclusiv pe cale pașnică a conflictului.

Partea azeră încalcă în mod grosolan înțelegerile privind reglementarea conflictului, încheiate în cadrul ultimelor reuniuni la nivel înalt.

Asemenea provocare criminală arată că autoritățile de la Baku nu numai că ignoră apelurile privind nerecurgerea la forță, consolidarea armistițiului și aplicarea măsurilor de încredere reciprocă, lansate de țările din copreședinția Grupului de la Minsk al OSCE și de comunitatea internațională, dar și acționează contrar acestora, purtînd întreaga răspundere pentru tensionarea situației.