Redactor

Declarația Ministerului de Externe al Armeniei cu privire la rezoluția adoptată de Senatul francez

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Rezoluția adoptată de Senatul francez este un pas crucial către recunoașterea dreptului la autodeterminare exercitat de poporul din Arțakh și soluționarea echitabilă a problemei Nagorno-Karabakh. Cu această decizie, francezii și Senatul care i-au reprezentat și-au demonstrat încă o dată atașamentul neclintit față de valorile universale ale civilizației și drepturilor omului.

Reafirmând necesitatea reluării negocierilor în cadrul copreședinților grupului OSCE Minsk, această decizie descrie mijloacele de eliminare a consecințelor grave ale agresiunii Azerbaidjanului împotriva poporului din Arțakh cu sprijin din partea Turciei și a mercenarilor străini. Considerăm că este deosebit de important că încălcarea dreptului internațional și a normelor drepturilor omului, precum și politica expansionistă a Turciei au fost recunoscute în mod clar în hotărâre.

Evaluarea imparțială și condamnarea de către parlamentarii francezi a agresiunii criminale împotriva poporului din Arțakh și a procesului de pace din Nagorno-Karabakh vor contribui la stabilirea unei păci durabile în regiune.