Redactor

Declarația Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Armenia cu privire la recenta incitare la violență împotriva armenilor în străinătate

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

24 Iulie 2020

Recent, au fost înregistrate cazuri și tentative de violență săvârșite împotriva cetățenilor armeni și a membrilor comunităților armene din diferite țări ale lumii. Au existat cazuri de obstrucționare a activității normale a serviciului diplomatic armean din străinătate și a comunităților armene, precum și distrugeri deliberate a bunurilor  personale și oficiale, care, în unele cazuri, au pus în pericol și siguranța personalului diplomatic. Sunt luate măsuri discriminatorii pentru a perturba relațiile comerciale și economice ale Armeniei cu diferite țări.

Geografia extinsă a acestor acțiuni și faptele implicării oficialilor azeri în acțiunile săvârșite împotriva misiunilor diplomatice ale Armeniei, dovedesc că aceste acțiunile sunt coordonate de structurile oficiale azere.

Condamnăm cu tărie instigarea la confruntări etnice din diferite țări, fapt care reprezintă o altă manifestare a iresponsabilității autorităților de la Baku și se încadrează pe deplin în politica și retorica conducerii azere, care seamănă dușmănie între cele două popoare, fără restricții geografice.

Facem un apel către conaționalii noștri să fie vigilenți, să nu răspundă la niciun fel de provocări și în asemenea situații să se adreseze imediat forțelor de ordine locale, organizațiilor comunităților armene și misiunilor diplomatice ale Republicii Armenia.