Redactor

DECLARAȚIA MINISTERULUI AFACERILOR EXTERNE AL REPUBLICII ARMENIA CU PRIVIRE LA APELUL COMUN AL LIDERILOR ȚĂRILOR CO-PREȘEDINȚI AI GRUPULUI OSCE DE LA MINSK

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

02.10.2020

Salutăm faptul ca Co-președinții grupului OSCE de la Minsk, la nivelul conducatorilor săi au condamnat cu tarie uzul de forță în zona de conflict din Nagorno-Karabakh.

Armenia a respins și condamnat în mod consecvent amenințarea sau uzul de forță de către Azerbaidjan și implicarea directă a Turciei în ostilitățile împotriva Armeniei și Nagorno-Karabakhului. Acțiunile comune agresive ale Azerbaidjanului și Turciei și implicarea luptătorilor teroriști străini au subminat securitatea și pacea regională, crescând semnificativ riscul unui război la scară largă. Această agresiune împotriva Artsakhului trebuie să înceteze imediat.

Armenia rămâne adepta soluționării pașnice a conflictului din Nagorno-Karabakh. Vom continua să contracarăm cu fermitate această agresiune împotriva Artsakhului și, în același timp, suntem pregătiți să colaborăm cu Co-președinții grupului OSCE de la Minsk pentru restabilirea regimului de încetare a focului în baza acordurilor semnate în 1994-1995.