Admin

Decernarea unor medalii și scrisori de mulțumire din Armenia pentru UAR și „Vardavar”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Duminică, 11 aprilie, după Slujba de la Catedrala armeană din București, în faţa Casei de cultură „Dudian”, a avut loc ceremonia decernării unor medalii și scrisori de mulțumire pentru UAR și ansamblul de dansuri armenești „Vardavar”.

Pentru început, a luat cuvântul jurnalista Madeleine Karacaşian care a prezentat semnificaţia medaliilor sosite din Armenia. Doamna Marine Hovakimyan a înmânat, din partea Uniunii Veteranilor Organizaţiilor Speciale ale Poliţiei Armene, domnului Varujan Vosganian, președintele UAR, medalia „Parapants Martik” (Luptător glorios) şi doamnei Bela Martikian, coregrafa ansamblului de dansuri „Vardavar”, medalia „Aghbyur Serob” din partea organizației „Fidayiner”. De asemenea, au fost acordate scrisorile de mulţumire ca semn de recunoştinţă pentru sprijinul acordat. Reamintim că membrii ansamblului „Vardavar” și alţi tineri din comunitate au contribuit la strângerea de fonduri pentru a fi trimise în Armenia şi Arţakh. După cum am menționat într-un articol anterior (vezi aici), donațiile au fost trimise Centrului cultural „Teryan” care, la rândul lui, s-a ocupat de achiziționarea unor bunuri de primă necesitate pentru familiile refugiate din Arțakh.

În încheiere, au vorbit Varujan Vosganian, Bela Martikian, E.S. Sergey Minasyan, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Armenia și P.S. Episcop Datev Hagopian.

Reamintim că P.S. Episcop Datev Hagopian a fost prezent în mijlocul combatanţilor armeni în războiul din toamna anului trecut pentru a-i încuraja și a primit medalia „Taroni aryuts” (Leul din Taron), iar doamna Marine Hovakimyan, la rândul ei, a primit medalia „Parapants Martik” și scrisoare de mulțumire pentru donațiile făcute.