Mihai Stepan Cazazian

Dansatorii armeni din Gherla în turneu

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

DSC_9438Membrii cunoscutului ansamblu de dansuri „Hayakaghak” a comunităţii armeneşti din mnunicipiul Gherla au şi în această perioadă estivală un bogat program. Spectacolele se ţin lanţ  unele chiar la o distanţă mare, cum este oraşul Tulcea. Acolo vor evolua în ultimele două zile ale lunii iulie şi onorează în premieră un festival de film şi  folclor interetnic. Tinerii formaţiei se pregătesc încă de pe acuma în vederea participării la această manifestare culturală de mare amploare de la poarta Deltei  Dunării. Până atunci, dansatorii armeni pregătiţi şi îndrumaţi de Esztegár Erika vor fi prezenţi şi la o manifestare culturală organizată joi, 28 iulie 2016 de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj  Napoca în sala Reduta a Muzeului de Etnografie a Transilvaniei  de pe strada Memorandului din Cluj-Napoca, fiind invitaţi personal de doamna manager, apreciata interpretă de muzică populară, Marinela Zegrean Istici, promotorul culturii tradiţionale de pe meleagurile noastre.

Până la toamnă ansamblul „Hayakaghak” din municipiul Gherla mai este invitat la festivalurile de folclor interetnice de la Sighişoara şi Mediaş, unde în ultimii trei ani a obţinut totdeauna mare succes, dar nu sunt excluse şi alte evoluţii la diferite manifestări atistice, cum este „ Strada Armenească” de la Bucureşti, unde şi vara trecută a avut mare succes de public.

Szekely Csaba

2 Responses to Dansatorii armeni din Gherla în turneu

  1. Tivadar July 25, 2016 at 5:55 pm

    Comunitatea din Cluj nu a stiut nimic ! Halal comunicare ! 🙁

  2. Esztegar Erika July 25, 2016 at 10:42 pm

    Tocmai a aparut stirea nu ??? Sau nu inteleg de cand trebuie sa raportam la toata lumea personal programul pe care il avem…