Mihai Stepan Cazazian

DANSATORI  ARMENI  LA  BUCUREŞTI

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Davit Galstyan

Recent, în Capitală a avut loc Festivalul Like CNDB, adică un festival organizat de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, la care au participat şi trupe străine. Printre acestea s-a aflat şi spectacolul Homo Furens al coregrafului portughezo-francez Filipe Lourenço, având ca dansatori, printre alţii şi pe Jérémy Kouyoumjian, un tânăr balerin francez din oraşul Troyes, despre care publicaţia „L’Est éclaire” scria în 2013 că „are dansul în sânge”, iar el spune că este „dependent” de dans. Tânărul Jérémy a lucrat cu numeroşi coregrafi renumiţi, printre care şi Angelin Preljocaj, cunoscut în România.

Jérémy Kouyoumjian şi-a făcut primii paşi în dans la vârsta de 8 ani în regiunea pariziană, apoi a intrat la şcoala Emmanuel-Jave, apoi la Conservatorul din Troyes. A urmat cursuri de dans contemporan la Paris şi la Conservatorul naţional superior de muzică şi dans din Lyon.

Davit Galstyan este numele celui de-al doilea balerin armean care va fi prezent pe 29 mai, orele 19,30, pe scena Teatrului Principal (fostă sala Rapsodia) din Bucureşti , str. Lipscani nr. 53, în spectacolul „Stars of Ballet International Gala”. Născut la Erevan, el şi-a făcut studiile coregrafice la Academia naţională de balet din Armenia şi la Royal Ballet School din Londra. În prezent, el este solist al Baletului de la Teatrul Capitole din Toulouse, având un repertoriu coregrafic extrem de bogat atât pe scena franceză, cât şi pe cea internaţională.  M.K.