Mihai Stepan Cazazian

Daniela Anencov, ”mama” lui Așchiuță, a împlinit vârsta de 77 de ani. Are nepoți pe două continente

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Așchiuță la copiii din comunitatea armeană

Milioane de copii și părinți au aplaudat-o pe Daniela Anencov, ”mama” lui Așchiuță, păpușa simpatică din anii ʼ60. Actrița a bucurat generații de copii și pe scenele teatrelor Ion Creangă și Excelsior, iar mai apoi a fost clovnul Hapciu în formatul de televiziune “Ba da, Ba nu!”. Daniela Anencov a împlinit pe 19 ianuarie frumoasa vârstă de 77 de ani. La mulți ani, distinsă doamnă!

Copiii de astăzi nu sunt familiarizați cu actriţa Daniela Anencov, care i-a dat viaţă lui Aşchiuţă, în anii ʼ60. Însă, simpatica păpușă a fost mare vedetă de televiziune, în vremea comuniștilor. Aducea zâmbete pe chipul copiilor care nu aveau prea multe locuri de distracție.

Pe 19 ianuarie, anul acesta, Daniela Anencov a împlinit vârsta de 77 de ani, iar aniversarea a prins-o în Franţa, la Paris, acolo unde s-a retras de o bună bucată de timp. Actriţa a rămas în memoria nenumăratelor generaţii drept “mama” păpuşii Aşchiuţă, dar şi ca interpretă a clovnului Hapciu, la emisiunea “Ba da, Ba nu”, prezentată de Anca Ţurcaşiu şi Dan Bitman în anii 90.

citește mai mult pe m.clik.ro