Mihai Stepan Cazazian

Cupa interetnică și seara interetnică la Suceava / 1 – 3 mai 2015

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

DSCN7210

 

Anul trecut vă promiteam că voi reveni cu informații noi de la unul dintre cele mai interesante evenimente interetnice din România.

Respect promisiunea – ein Mann, ein Wort! – și vă povestesc cu mâna pe inimă că ediția a douăsprezecea din acest an a fost cu adevărat fantastică!

Ziua de sâmbătă, 2 mai, a debutat la “Balon”, la Universitate, cu deschiderea oficială a campionatului de fotbal la băieți, care a ținut cu sufletul la gură audiența! Nici măcar nu mai contează cine a câștigat, căci ne-am distrat copios! Dovadă de fair-play: portarul echipei germanilor a activat și în cadrul echipei armenilor! Cred ca este un gest care nu mai are nevoie de nici un fel de comentariu… Ar fi de prisos! Pe mine, coordonatorul echipei germanilor, m-a uns la inimă!

DSCN7238

Fetele nu s-au lăsat mai prejos și și-au demonstrat măiestria la alte discipline – badminton, tir cu arcul, kinball – , de departe cel mai gustat sport fiind kinball-ul! O echipă de patru persoane, cu culoare distinctivă, trebuia să prindă o minge uriașă și coordonatorul grupului trebuia să trimită mingea către altă echipă… Jocul a fost teribil de amuzant pentru participanți, dar și pentru noi, cei de pe margine…care ne-am mai pricopsit cu câte o minge în cap!

DSCN7224

DSCN7244

Seara, am îmbrăcat costumele etniilor noastre și am dansat, am cântat, le-am fost recunoscători strămoșilor noștri pentru ceea ce ne-au lăsat – poate că le-am promis în gând că vom apăra ceea ce ne-au lăsat -. Armenii au fost prezenți pentru a doua oară la seara interetnică, dar au încântat audiența cu o poezie în limba armeană, recitată de o tânără originară din Armenia, iar patru tinere au dansat atât de frumos, încât nu ne-am putut abține să rămânem inerți la mesele noastre! Toți am dansat împreună, chiar dacă pașii nu erau perfecți!

De fapt, aceasta este esența acestei întâlniri: să învățăm unii de la alții, să ne sprijinim, să dansăm și să cântăm împreună. Cuvintele se aștern atât de greu pe hârtie… Este atât de dificil să redau cu vorbe un sentiment de prietenie, o atmosferă încântătoare.

De aceea, vă invit să priviți fotografiile, să închideți ochii și să veniți cu gândul spre noi!

 Corina Derla