Andreea Barbu

Cum am ajuns să fiu prietenă cu Nane Avetisyan, Miss Armenia 2021?

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În prima mea călătorie în Armenia, în 2014, realizată prin programul Ari Tun, am fost găzduită două săptămâni în Erevan, la familia Avetisyan. Imediat, m-am împrietenit cu una dintre fiice, Nane, care avea șaisprezece ani.

Am fost impresionată de frumusețea ei neobișnuită, de trăsăturile ei rafinate ca și de prietenia pe care mi-a arătat-o din primul moment. Am reușit să învăț de la ea într-o bună măsură multe expresii armenești, am vizitat muzee, expoziții, am fost în parcuri, am mers la aniversări și chiar am gătit împreună armenește. Îi datorez enorm pentru șederea plăcută în prima mea călătorie în străinătate.

Atunci am înțeles, mult mai bine felul de a fi al armenilor pentru că în această familie cu patru surori, un frate, multe pisici și mulți musafiri, nu existau niciun fel de diferențe. Am ascultat multe povești despre bunicii ei, despre patriotismul lor și mai ales despre curajul de a trăi într-o țară mică cu puține resurse. Cu toate acestea, Nane a învățat în permanență și iată că la șapte ani de la această întâlnire, m-a anunțat cu bucurie și entuziasm că a fost aleasă Miss Univers Armenia 2021.

Îi doresc acestei fete plecate în lume o carieră strălucită, mai ales că este studentă la Fondation Université Française en Arménie. Acest succes se datorează și mamei sale, Gohar Stepanyan, care a crescut cinci copii fără să precupețească niciun efort.

Pentru mine Nane și familia sa reprezintă un model al reușitei chiar și în condiții dificile și potrivnice, într-o țară care abia a ieșit dintr-un război de 44 de zile. Cu gândul sunt mereu alături de ea pentru că știu că vom auzi cu toții vești bune despre cariera ei.

Andreea Barbu