Mihai Stepan Cazazian

Cu și despre armeni la “Clubul Fabrica” și “café -bar SOTO”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Deși cu întârziere nu putem să nu menționăm două evenimente care au avut loc, în cursul lunii septembrie, cu sprijinul Uniunii Armenilor  și care au avut ca scop să prezinte publicului larg, prin muzică, dans, fotografii și bucătărie cine sunt armenii.  Am ieșit din cadrul comunitar și am încercat, în două locații neconvenționale – un club/restaurant și un café-bar – să arătăm câteva din trăsăturile nației noastre.

Dacă am reușit o dovedesc și imaginile de mai jos.

Cîteva precizări.

Weekendul armenesc (14-16 septembrie) de la Clubul Fabrica a cuprins, două expoziții de fotografie – ”Armeni în România”( de Andreea Tănase) și ”Armenia, oameni și locuri”( de Karapet Karo Sahakyan),  muzică ambientală – trupe de muzică rock armenești, proiecții de film, bucătărie armenească ( inegalabilul Paul Agopian !), un atelier de caligrafie cu Anahid Danielian, dans modern cu influențe armenești – trupa de dans Miko&Crew  și un concert de jazz susținut de Frații Dedeian Quartet.

Andreea Tănase ( Picture Factory) s-a ocupat de organizarea evenimentului iar Hrant Jaghinyan a dat o tușă armenească spațiului. Le mulțumim și pe această cale precum și celor care au participat.

 

Al doilea eveniment de la café-bar SOTO a avut loc pe 28 septembrie. Cei prezenți au putut asculta muzică ambientală armenească și au vizionat expoziția foto “Armenia, oameni si locuri” de Andreea Tănase si Karapet Karo Sahakyan.

Evenimentul a fost animat de un cuplu de dansatori format din Miko Baghdasarian si Diana Lazăr care au prezentat dansuri moderne armenești, în ținute tradiționale. 

Carmen Stochitoiu Make-Up Artist Bucuresti – HENNA Tattoo a realizat tatuaje henna, iar Anahid Alice Danielian ne-a arăta cum se scrie numele fiecăruia folosind alfabetul armenesc.

La ambele evenimente Revista și Editura Ararat au oferit celor prezenți pliante, suplimente tematice și cărți.

Ca o concluzie, credem că acest gen de manifestări ar trebui încurajate întrucât publicul larg, așa cum s-a văzut și la deja tradiționalul Festival Strada Armenească, dorește să afle cît mai multe despre armeni, cultura, istoria și tradițiile lor.

Într-o lume dominată de internet și social media cred că oamenii au totuși nevoie să comunice și direct. Face-to-face. La o cafea, un vin de rodii, câteva bucate și o atmosferă armenească… Noi vrem să arătăm că se poate !

m.s.

fotografii Andreea Tănase