Arhiepiscopia Armeana

CREDINȚĂ / Slujbe de Crăciun în bisericile din Eparhia Armeană din România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Clopotele bisericilor armene din cea mai veche comunitate armeană de pe teritoriul Europei au răsunat încă o dată la început de an chemând credincioșii la bucuria Praznicului Nașterii și Botezului Domnului. La început de an 2020, în ajunul marelui Praznic al Nașterii și Botezului Domnului, mulțimea credincioșilor armeni ți-au îndreptat pașii spre lăcașurile atât de dragi inimilor lor spre a se ruga, bucura și sărbători împreună.

Duminică, 5 ianuarie, slujbele Ajunului Crăciunului au fost săvârșite în bisericile de pe cuprinsul Eparhiei. La București în Catedrala Arhiepiscopală Sf. Liturghie a fost oficiată de către PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Eparhiei Armene din România, fiind prezenți numeroși credincioși armeni și români.

Luni, 6 ianuarie, PS Episcop Datev a oficiat Sf. Liturghie Arhierească. După oficierea Sf. Liturghii a fost săvărșita tradiționala slujbă de sfințire a apei, spre bună și binecuvântată folosință.

La sediul Arhiepiscopiei a avut loc un cocteil în cinstea participanților.

Cei mici au avut și anul acesta bucuria de a-l vedea pe Moș Crăciun, venit cu daruri multe pentru a-i bucura.

Iar pe data de 11 ianuarie, membrii comunității au participat la petrecerea de Craciun organizată de Parohia Bisericii Armene din Bucuresti cu sprijinul UAR.

Biserica Sf. Maria din Constanța a fost locul de întâlnire al membrilor acestei comunități în seara zilei de 5 ianuarie, la Sf. Liturghie oficiată de parohul bisericii, PC Pr. Eznik Torgomyan. La sfârșitul slujbei micuții membri ai comunității s-au bucurat de venirea  lui  Moș Crăciun, cel care și-a încărcat sacul cu daruri asigurate prin sprijinul sucursalei UAR. În data de 6 ianuarie la Constanța a avut loc slujba de Bobotează, a fost Sfințită apa și împărțită credincioșilor. Pe data de 11 ianuarie Pr. Eznik Torgomyan a oficiat slujba si în Tulcea.

La Pitești membrii comunității religioase au participat sâmbătă, 5 ianuarie, la slujba oficiată de PC Pr. Oșakan Khachatryan în frumoasa biserică ce poartă numele Sf. Ioan Botezătorul.

Pc Pr. Torgom Mandalian, paroh al Parohiei Suceava, a oficiat în zilele de 5 și 6 ianuarie slujbele rânduite în bisericile din Suceava și Botoșani.

PC Protoiereu Avedis Mandalian, Paroh al Parohiei Focșani și vicar general al Arhiepiscopiei, a oficiat slujbe în Focsani, Galati, Braila, Roman si Bacău, în mijlocul unor comunități armene regăsite și tot mai numeroase.

Luni, 7 ianuarie, în bisericile de pe cuprinsul Eparhiei au fost oficiate slujbe de pomenire a morților, iar în zilele următoare preoții au inceput sa viziteze casele enoriașilor, spre plinirea canoanelor și respectarea tradiției Bisericii Apostolice Armene.

Dorim tuturor un an nou cu sănătate, Crăciun fericit și zile pline de bucurie și împliniri.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei  Armene  din România

  •  
  •