Mihai Stepan Cazazian

CREDINȚĂ / Sărbătoarea Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

La invitația Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Preasfințitul Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Arhiepiscopiei Armene din România, a participat în perioada 14-15 octombrie la Sărbătoarea Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Iașului și Moldovei.

Arhiepiscop Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și Preasfințitul Episcop Datev Hagopian,

Bucuria a fost mare și pentru comunitatea armeana din Iași unde Preasfinția Sa a săvârșit slujba vecerniei în seara zilei de 14 octombrie la biserica armeană Sfânta Maria.

În cuvântul de învățătură adresat enoriașilor prezenți Preasfinția Sa a vorbit de rolul și importanța sfinților în viața bisericească. Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei aduce în fiecare an la Iași credincioși din țară și din întreaga lume care au prilejul a se închina la cinstitele moaște. Anul acesta la Iași au fost aduse din Corfu și moaștele Sfîntului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei. În perioada șederii în Iași Preasfinția Sa a avut discuții cu ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române  și s-a subliniat încă o dată bunele relații dintre cele două Biserici surori.

Preasfinția Sa a fost
însoțit de preotul vicar Radu Krikor Holca.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România