Mihai Stepan Cazazian

CREDINȚA / Sărbătoarea Sfintei Parascheva la Iași

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Mitropolia Moldovei și Bucovinei sărbătorește în fiecare an pe data de 14 octombrie marea sărbătoare a Sfintei Cuvioase Parascheva. Sfânta Parascheva s-a născut la începutul secolului XI-lea în satul Epivat lângă Constantinopol din părinți bogați și credincioși. La vârsta de 20 de ani se bucură de învățătura unor călugări, după care își petrece restul vieții în țara Sfântă la Ierusalim, intr-o mănăstire de călugărițe. A trecut la cele veșnice de tânără și este patroana spirituală a Moldovei, cea care alină suferințele și mângaie pe cei întristati si izbăveste pe cei deznădăjduiti.

ÎPS Georgios, Mitropolitul Katerinei, Grecia

 
Totodata cu binecuvintarea Inaltpreasfintitului Teofan au fost aduse la Iasi în acest an si moastele Sfintei Mari Mucenite Ecaterina din Grecia, care este populară si venerata in lumea crestina. Un număr
mare de mănăstiri si biserici poarta numele ei și este considerata ocrotitoarea filosofilor, profesorilor și a studenților.

ÎPS Mitropolit al Olteniei, Irineu Episcop Datev si PS Episcop de Erzurum, Qais

 
La invitația  ÎPS Părintelui Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a participat în acest an și Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, Preasfintitul
Episcop Datev Hagopian, care a avut bucurie de a se închina la moaștele celor două Sfinte și de a-i revedea pe frații ierarhi din Biserica Ortodoxa Română.
 
Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România