Mihai Stepan Cazazian

CREDINȚĂ / Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

                                       

În perioada 18-25 ianuarie 2017, are loc în București, ca în fiecare an, „Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor în București”. Tema acestei octave de rugăciune ecumenică a fost “Împăcarea – dragostea lui Hristos ne stăpănește “(cf.2 Corinteni 5, 14)

La Catedrala Arhiepiscopală Armeană slujba s-a desfașurat luni 23 ianuarie 2017, și au participat ierarhi și preoți din diferitele confesiuni creștine din București. La finalul slujbei, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române, Preacucernicul Părinte Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă “ Justinian Patriarhul” a ținut un cuvânt de învățătura, inspirat din tema zilei și în încheiere a citit mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul  Bisericii Ortodoxe Române, adresat participanților la Săptămâna de rugăciune: “ De aceea, în fața crizelor spirituale și morale, ce afectează lumea contemporană, creștinii statornici și luptători nu se descurajează, ci răspund printr-o viață spirituală și morală mai intensă, potrivit îndemnului: “fii credincios până la moarte și iți voi da cunua vieții” (Apocalipsa 2, 10). Astăzi, când crește violența verbală și fizică în familie, în multe părți ale lumii, Biserica, împreună cu Familia, cu Școala și cu alte instituții care promovează binele comun, trebuie să dezvolte și mai mult o educație și o cultură păcii spiritual interioare și a păcii sociale, o cultură a respectului reciproc și a împăcării, în locul urii, al învrăjbirii și al violenței, o cultură a demnității si a solidarității umane, a păcii și a comuniunii dintre oameni”.

La finalul slujbei episcopii prezenți au binecuvântat mulțimea credincioșilor. Ne-am bucurat de-ai avea oaspeți în Catedrala Arhiepiscopală Armenă pe PS Episcop Cornel Damian, Episcopul al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, PS Episcop Mahai Frațilă, Episcopul Bisericii Greco-Catolice, PS Episcop Dr.Daniel Zikelli, Episcop Vicar al Bisericii Evanghelice Lutherane, PS Zsold Bela de la Biserica Reformată Calvină. De asemenea au participat și alți preoți precum și reprezentantul Nunțiaturii Apostolice.

Biserica Armeană din încredințarea Preasfințitului Episcop Datev Hagopian, a ținut prin PC Preot Radu Krikor Holca, cuvântul de învățătură la Biserica Reformată Calvină, sâmbătă, 21 ianuarie 2017.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România