Arhiepiscopia Armeana

CREDINȚĂ / Rugă către Dumnezeu la Sf. mănăstire Hagigadar pentru enoriașii Eparhiei noastre

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

           Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, Locțiitorul Eparhiei Armene din Bulgaria, P.S Episcop Datev Hagopian, a efectuat în perioada 23-25 iunie a.c. o vizită pastorală la Suceava. P. S. Episcop a fost însoțit de preotul paroh ai bisericii  armene din Suceava P.C. Torgom Mandalian și preotul paroh ai Bisericii Armene din București P.C. Oșakan Khachatryan.

          Pe 24 iunie Biserica Ortodoxă Română celebrează ziua de naștere al Sfântului Ioan Botezătorul. Cu acest prilej  sunt scoase moaștele Sf. Ioan cel Nou, care este patronal orașului Suceava și numeroși credincioși și pelerin vizitează cele mai celebre mănăstiri și biserici din Suceava, în rândul cărora se află și Sf. Mănăstire Hagigadar, făcătoare de minuni, unde credincioșii primesc binecuvântarea P.S. Episcop Datev Hagopian.

           În cadrul acestei deplasări, P.S. Episcop Datev Hagopian a vizitat toate bisericile și mănăstirile armenești din Suceava, de asemeni, și proprietățile care  aparțin  Eparhiei. P.S. Episcop a luat cunoștință la fața locului despre situația creată de pandemie și despre măsurile ce au fost luate de parohie în acest sens.

La biserica Sfânta Cruce din Suceava P.S. Episcop a luat cunoștință despre stadiul lucrărilor de renovare interioară și exterioară a bisericii care au fost efectuate cu sprijinul financiar al Primăriei din Suceava.

            S-a ținut o slujbă și o rugă specială la mănăstirea Hagigadar, făcătoare de minuni,  pentru  depășirea pandemiei, pentru pace pe pământ, pentru bunul mers al lucrurilor. Întâistătătorul S-a rugat pentru toți credincioșii armeni din România și din Bulgaria, pentru sănătatea lor trupească și duhovnicească, pentru întărirea credinței, pentru Statele Român, Bulgar, pentru Patria noastră Armenia și pentru Arțakh, pentru tot poporul armean, adresându-se la mijlocirea Sfintei Fecioare.

          P.S. Episcop Datev Hagopian s-a întors la Bucureștă  pe 25 iunie, seara.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România