Arhiepiscopia Armeana

CREDINȚĂ / La Catedrala Armeană din București s-a sărbătorit Întâmpinarea Domnului

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Enoriașii din comunitatea armeană din București, s-au adunat pe 14 februarie a.c., la Catedrala Armeană SFINȚII ARHANGHELI, pentru a participa la sărbătoarea Întâmpinării Domnului. Sf. Liturghie a fost oficiată de preotul Radu Kricor Holca sub protia Întâistătătorului Eparhiei Armene din România P.S. Episcop Datev Hagopian. La Sf. Liturghie au fost prezenți: E.S. Sergey Minasyan, ambasador al Armeniei în România, membrii ai comitetelor eparhiale și parohiale, numeroși enoriași armeni și români.

              Prin purtarea de grijă a Sanctității Sale Karekin al II-lea, Catolicos si Patriarh Suprem al Tuturor Armenilor, ziua de 14 februarie, sărbătoarea Întâmpinării Domnului, a fost proclamată ca zi de binecuvântare a tinerilor  căsătoriți. Tinerele familii vin la biserică în această zi, unde primesc binecuvântarea preotului, să pornească o viață corectă, fără alunecări.

           Cu această ocazie la sfârșitul Sf. Liturghii, Întâistătătorul Eparhiei Armene, P.S. Episcop Datev Hagopian a binecuvântat pe cei noi botezați, oferindu-le părinților ,,Biblia pentru copii’’.

Tradiționalul foc a fost aprins de P.S. Episcop Datev Hagopian, apoi cei prezenți au fost invitați să participe la o tratație – vin fiert și cafea. Atmosfera  de sărbătoare a fost susținută de cântece și dansuri populare armenești.

Mai apoi au fost împărțite bucate tradiționale specifice sărbătorii – gata și halva. Pe gardul ce înconjoară Catedrala au fost puse pancarte cu temă Întămpinării Domnului și a tradițiilor armenești, pentru a atrage atenția bucureștenilor despre tradițiile noastre. Totul a fost organizat prin susținerea și implicarea tineretului, comitetului de femei din București și Uniunea Armenilor din România cărora le mulțumim.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România