Mihai Stepan Cazazian

CREDINȚĂ / Hramul Catedralei Arhiepiscopale Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din București

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Avem bucuria ca în data de 11 noiembrie 2018, să oficiem Sfânta Liturghie arhierească cu ocazia Hramului Catedralei Arhiepiscopale Sfinții Mihail și Gavriil din București.

Cu această ocazie avem deosebita onoare de a vă invita să participați la Hramul Catedralei cu programul următor:

10:00 – Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Eparhiei Armene din România în coslujire cu preoții din cadrul Eparhiei.

11:30 – Slujbă de parastas în care va fi pomenit Vasken I, Întâistătător al Eparhiei Armene din România, precum și toți binefăcătorii și ctitorii acestei Catedrale;

12:00 – Depunerea de flori la khacicar-ul din curtea Catedralei;

12:30 – Evenimente dedicate aniversării  a 110 ani de la nașterea Catolicosului Vasken I la biblioteca Dudian;

14.00 – Agapă, organizată cu sprijinul Uniunii Armenilor din România, care va avea loc la restaurantul “Diesel”(Florească), Str. Mircea Eliade nr. 113A, sector 1, București.

 

Activități dedicate Patriarhului  Armean VASKEN I cu ocazia  împlinirii  a 110 ani de la naștere

 

         *  Expoziţie dedicată S.S. Patriarh al Tuturor Armenilor Vasken I cu ocazia împlinirii a 110 ani de la naştere, unde sunt expuse ziare, reviste, fotografii din arhiva Eparhiei Armene, din bibliotecă, din muzeul Dudian, care sunt scrise de Vasken I  sau sunt lucrări despre S.S.

          * Recital susţinut de soprana Armine Khachatryan, acompaniată de Carmen Asvadurian Repertoriu: SURB-SURB (Makar Ekmalian),

                               HÂNKI ŢARIN (dedicat Sfintei Fecioare)

                               AVE MARIA (Caccini)

                               NOR ŢAHIK (Nerses Şănorhali, dedicat Invierii)

            * Lansare de carte: ,,Viaţa şi activitatea, moartea şi funerariile S.S. Patriarh al Tuturor Armenilor Vasken I’’, scrisă de Suren Kolangian. Cartea a apărut prima data în 1996 la Los Angeles, iar după doi ani, în 1998 a fost tradusă din  limba armeană în limba română la Bucureşti de către Madeleine Karacaşian, o ilustră scriitoare, ziaristă, om de cultură, personalitate devotată Bisericii Armene. Respectiva lucrare este reeditată la Bucureşti de către Editura ARARAT, aparţinând Uniunii Armenilor din România, cu ocazia împlinirii a 110 ani de la naşterea S.S. Vasken I.

Vă așteptăm cu dragoste în Hristos!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România