Arhiepiscopia Armeana

CREDINȚĂ / DUMINICA VENIRII

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Duminica a şasea din Postul Mare este dedicată la a II-a Venire a Lui Iisus.  Denumind astfel, biserica, în primul rând ne aminteşte de prima venire a lui Iisus, ca Fiu al Omului, prin care a îndeplinit primenirea omului, deschizând în faţa lui poarta mântuirii. Pasajele din Evanghelie despre Venirea lui Iisus încep cu atestarea Lui Iisus de a fi MESIA şi se termină prin aluzia despre a II-a Venire a Lui: ,,Vă spun vouă,  că de acum pe Mine nu mă veţi vedea, până ce veţi spune; Fie binecuvântat Cel Ce vine în NUMELE DOMNULUI’’.

           Înainte de a părăsi această lume, Iisus le  a dat  apostolilor  un sfat  alegoric, că voi nu veţi trece până la venirea mea. Aceste vorbe fiind luate de bază, deja  peste căţiva ani de la Învierea lui Iisus, apostolii şi ceilalţi credincioşi cu o mare  ardoare aşteptau la II-a Venire a Lui Iisus.

         Însă cum a menţionat Iisus, nimeni nu va şti ora şi locul venirii, numai Tatăl: ,,Dacă  stăpânul ar şti la ce oră va veni hoţul, ar sta de pază şi nu l-ar lăsa să intre în casa sa. De aceea, şi voi fiţi pregătiţi, deoarece, Fiul Omului va Veni la ora la care voi nu-L aşteptaţi’’ (Matei  24. 43-44).

         Semnele care preced a II-a Venire a Lui Iisus sunt: foamete, molimi, epidemii, războaie, persecuţii, care sunt prezente şi astăzi, şi nu a existat o vreme în care cele enumerate să nu fi existat. Aşadar,  Domnul Însuşi este Stăpânul timpului, şi El va hotărî a II-a Venire a Sa. Această duminică prin denumirea Sa ne aminteşte faptul, că prin a II-a Venire a Lui Hristos va începe o nouă eră, se va deschide cortina ,,dintre cerul nou şi lumea nouă’’, nu se va mai ţine Postul Mare, deoarece nu vor mai exista cauzele care dau naştere acestui post:  păcatele umane. Va trona fericirea şi bucuria, va domni dreptatea.

Biroul de presă al  Arhiepiscopiei Armene din România