Mihai Stepan Cazazian

Crăciunul Armenesc sărbătorit la Gherla

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Crăciunul Armenesc (6 Ianuarie), a fost sărbătorit în acest an de tinerii armeni din Gherla printr-un spectacol oferit tuturor celor care au participat la aceast eveniment. Manifestarea a debutat vineri, 6 ianuarie, la ora 18:00, pe strada Ștefan cel Mare, la sediul UAR. Prezentatoarea, Ursan Esztegar Erika Aliz coordonatoare a grupului de dans Hayakaghak a deschis spectacolul, prezentându-i  pe tinerii cercetași maghiari care au încântat publicul cu colinde și au adus lumina sfântă, tocmai din Betleem. Apoi, tânărul dansator al grupei de dans Hayakaghak, Sergiu Robert Zehan, în vârsta de 17 ani a oferit un buchet de colinde, interpretate la pian, cântând și cunoscutut ,,Last Christmas” .

După aceea, tânăra  dansatoare Irina Toraman în vârstă de 13 ani, membră a mai multor grupe de dans, a uimit spectatorii printr-un dans solo modern, pregatit cu mult efort dar si încântare.

Mai apoi au intrat în scenă  copiii și  tinerii dansatori ai grupei Hayakaghak, în număr de 27 de participanți, bucurând publicul cu un concert de colinde atât în limba romană cât și în limba armeană acompaniate de  dansuri pregătite cu drag. 

La sfârșit, moșul a lăsat sub brad cadouri pentru tinerii armenii iar cei prezenți s-au putut bucura de Crăciunul Armenesc împreuna cu cei dragi. Spectacolul a avut succes, crescând numărul de spectatori al spectacolelor de la Sucursala Gherla dar si numărul membrilor grupei de dans Hayakaghak. Vă mulțumim că ne sunteți alături!❤️

Pop Samia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *