Mihai Stepan Cazazian

CRĂCIUN PRINTRE ARMENI LA CONSTANŢA

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 „E din nou Crăciun!” ne-au şoptit copiii, bucuroşi ca la fiecare început de an, că mai vine o dată Moşul…Aşa cum armenii de pretutindeni au întâmpinat cu bucurie în suflete această mare sarbatoare şi la Biserica Armeană din Constanţa în seara zilei de 5 ianuarie, ne-am reunit la slujba de Craciun oficiată pentru prima dată de părintele Oshakan Khachatryan. După terminarea slujbei, copiii, mai mici sau mai mari, l-au întâmpinat pe Moş Craciun încărcat de daruri, care a răsplătit pe măsură ochişorii nerabdători.

Sărbătoarea a continuat duminică cu slujba de Bobotează, biserica fiind neîncăpătoare pentru credincioşii veniţi să ia apă sfinţită. La finalul sfintei liturghii, în sala de festivităţi a bisericii a fost susţinut un program de colinde şi poezii în limba armeană de către corul bisericii armene din Constanţa, căruia i s-a alăturat un grup de copii, îndrumaţi de doamna Armine Khachatryan. Ziua s-a încheiat cu agapa creştinească oferită de către U.A.R. Filiala Constanţa şi de către doamnele comunităţii noastre, care s-au dovedit încă o dată de neîntrecut în prepararea bunătăţilor culinare tradiţionale. Trebuie să menţionăm şi faptul că este al patrulea an consecutiv în care un grup de trei tineri inimoşi, Gianni Boiagian şi fraţii Artur şi Ara Boranian, înfruntând gerul, colindă casele de armeni.

Crăciunul armenilor din Constanţa îşi va revărsa harul divin de-a lungul întregului an în fiecare familie, iar generaţiile tinere ne obligă şi ne fac responsabili de  permanenţa acestei sărbători!

Shnoravor Nor Tari iev Surb Dznund!

 Iris & Sergiu Sarchizian