Mihai Stepan Cazazian

Crăciun la Bucureşti

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

În 2017, fericitul Crăciun armenesc a fost binecuvântat cu multă zăpadă. Pe un frig pătrunzător au fost sfinţite şi apele, pentru că la şase ianuarie este prăznuit şi Botezul Domnului Iisus Hristos ȋn apele Iordanului. Cele două evenimente importante din viaţa Mântuitorului sunt reunite sub termenul Astvadzhainutiun.

Duminică, opt ianuarie, ȋn pofida vremii geroase, a vântului puternic şi a ninsorii abundente cu emoţie şi bucurie a fost primit Moş Crăciun (Ghajant Baba). Statura sa gârbovită, sacul roşu, imens ca şi clopoţelul său şăgalnic au umezit ochii micuţilor, ai părinţilor şi ai bunicilor. Poeziile recitate cu patos, cântecelele vesele, curajul de a fi diferiti şi micile povestiri au demonstrat faptul că pachetele primite sunt pe deplin meritate de cei care s-au străduit să fie cuminţi şi ascultători tot anul.

Brădul, globurile multicolore, beteala strălucitoare, voioşia generala şi atmosfera creată de copii  au contribuit la reuşita acestei sărbatori importante care este mereu aşteptată de fiecare familie.

Şnoravor Dznunt! Vom auzi şi la anul cu acelaşi emoţie, ȋnfrigurare, ticăit al inimii …

Şnoravor Dznunt! este şi răspunsul la această urare splendidă, la care ar fi de dorit să medităm mai des.

Iată că veselia, umorul, starea de bine, generozitatea sunt căi ideale de urmat ȋn toate ȋmprejurările.