Mihai Stepan Cazazian

Crăciun în Bucovina

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share


 

                         Magia Sărbătorilor de Iarnă ne-a cuprins pe toţi!

Bucovina şi-a îmbrăcat cojocul alb. Pretutindeni se aud colinde şi urări de bine şi de sănătate. Din case se simte miros de prăjituri, cozonaci şi vin fiert. Copiii se îngrămădesc pe derdeluş; de pe Tătăraşi până pe Hărbărie se aud glasuri de copii, fericiţi că sunt în vacanţă. Înalţă oameni de zăpadă, se bat cu bulgări de nea, alunecă cu săniile şi schiurile şi cântă.

Azi e Sfântul Nicolae pe stil vechi. Conform vechilor credinţe, începe să ningă de Sf. Nicolae si zăpada se duce la începutul lunii martie. De aseară, îngerii cern sita şi deja simţim apropierea Naşterii Domnului!

O asemenea atmosferă deosebită am simţit astăzi în Biserica Sfânta Cruce din Suceava. Membri ai comunităţii au participat la împodobirea bradului de Crăciun. Astfel, se duce mai departe o frumoasă tradiţie.

Frumosul brad, înalt de trei metri, amplasat aproape de Sfântul Altar, străjuieşte dorinţele comunităţii de bine şi de sănătate în Noul An, pentru ea şi pentru cei apropiaţi. Bradul îi emoţionează pe toţi, indiferent de vârstă.

Gerul muşcă fin, dar nu poate învinge entuziasmul comunităţii. Mereu împreună, la bine şi mai ales la greu, se reunesc şi deapănă amintiri. Aşa cum s-a petrecut astăzi. Spiritul comunităţii şi bucuria de a aparţine ei sunt valori inestimabile.

Sărbători fericite, alături de cei dragi, cu sănătate şi bucurii!

20 decembrie 2011