Mihai Stepan Cazazian

COVID-19 / Un avion din China a aterizat în Armenia cu produse medicale, inclusiv 120 de aparate de ventilare artificială și măști

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Aseară, 8 aprilie,un avion încărcat cu echipament medical a sosit în Armenia din China. Este o comandă a guvernului armean către China, cu sprijinul statului armean, a guvernului chinez și a unor binefăcătorilor armeni și chinezi. Vicepremierul Tigran Avinyan a prezentat aceste informații pe pagina sa de fecebook cu imagini ale avionul în timpul încărcării în China.
Avionul chinezesc care a aterizat la Erevan conține 120 de aparate de ventilație artificială, dpuă cabine de oxigen, 60.000 de teste coronavirus, 60.000 de măști medicale, 280.000 de măști de protecție, 20.000 de ochelari de protecție, 100.000 de halate, precum și medicamente.
În același avion au fost repatriați în Armenia doi cetățeni armeni care trăiesc în China. Vor petrece 14 zile în carantină.

„Am dori să mulțumim guvernului chinez pentru asistența acordată în realizarea acestui zbor, precum și tuturor autorităților care au intervenit în această operațiune. Mulțumiri speciale pentru piloții acestui zbor, precum și Ambasadei Armeniei în China ”, a scris Tigran Avinyan.

Pe unele pachete cu ajutoare, din partea orașului Chongking, se putea citi “Fie ca prietenia noastră să fie mai înaltă decât Muntele Ararat și mai lungă decât râul Yangtse”. Chongking iubește Erevanul