Mihai Stepan Cazazian

COVID-19 / UE va aloca 92 de milioane de euro Armeniei pentru combaterea coronavirusului

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Uniunea Europeană va acorda un ajutor de 92 de milioane de euro Armeniei, față de 51 de milioane de euro anunțați săptămâna trecută.

„În urma anunțului nostru de săptămâna trecută privind sprijinul Uniunii Europene pentru Armenia, pentru a lupta împotriva epidemiei Covid-19 și după restructurarea programelor existente cu guvernul armean, suntem mândri să anunțăm că UE va acorda în total 92 de milioane de euro Armeniei pentru a sprijini nevoile imediate și pe termen scurt “, se spune în declarația oficială publicată pe pagine de Facebook a delegației UE în Armenia.

Delegația UE din Armenia a explicat că fondurile vor fi utilizate pentru furnizarea de echipamente medicale și medicamente, pentru a îmbunătăți activitatea personalului medical și de laborator și pentru a ajuta întreprinderile mici și mijlocii, precum și pentru a oferi asistență socială și ajutor pentru persoanele afectate de coronavirus.

Astfel 30 de milioane de euro sunt destinați a sprijini întreprinderile armenești prin îmbunătățirea „accesului la împrumuturi ieftine, capital de lucru și garanții”. De asemenea, se vor acorda „pachete de ajutor umanitar” la mai mult de 3.000 de familii sărace care trăiesc în trei provincii armene.

Acest program al Uniunii Europene este cel mai mare ajutor, în lupta cu pendemia de coronavirus, acordat până în prezent Armeniei.