Mihai Stepan Cazazian

COVID-19 / Solidaritate și generozitate armenească

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În Donețk (Ucraina), un tânăr student armean la Academia de Management, Gevorg Khatchatryan face măști cu mama sa și le distribuie vârstnicilor. Videoclipul acțiunii sale intitulat „Măști pentru pensionari de la un frumos armean” are multe vizualizări. Gevorg Khatchatryan explică de ce a luat această decizie. „Totul a început când mama mi-a povestit cum o doamnă în vârstă dorea să cumpere măști într-o farmacie, dar văzând prețul acestor măști, nu le-a putut cumpăra. După acest fapt povestit de mama mea, am decis să realizăm acest proiect de fabricare și distribuire a măștilor ”, a spus tânărul armean unui jurnalist de la„ Kosmolskaïa Pravda ”. Ajutat de mama sa, G. Khatchatryan a făcut o sută de măști și le-a distribuit gratuit vârstnicilor. „Această acțiune a fost foarte bine primită. Au fost multe feedback-uri, iar alte persoane au decis și ele să continue această acțiune “, a spus Gevorg Khatchatryan.

Vahram Aslanyan, un brutar armean de pe strada Yitzhak Rabin din Odessa (Ucraina) distribuie pâine gratuit pentru trecătorii nevoiași. Brutaria lui este și magazin alimentar.
„Criza a fost foarte puternic resimțită în activitatea mea și așa este pentru toată lumea. Am avut 5 cuptoare, în prezent folosesc doar unul. Am înțeles că există oameni care se află în cea mai mare precaritate și îi voi ajuta atât timp cât va dura carantina ”, a declarat Vahram Aslanyan pentru presa locală din Ucraina, scrie site-ul Doumskaya.

Vahram Aslanyan și-a scos taraba în stradă pentru a distribui pâinea pentru că, potrivit lui, mulți nu îndrăznesc să intre în brutărie pentru a-și lua pâinea liberă. „Să nu credeți că ofer pâine de ieri sau pâine uscată, totul este de azi, tocmai scos din cuptorului”, a spus brutarul armean.