Mihai Stepan Cazazian

COVID-19 / Serbia va trimite în Armenia echipamente medicale în valoare de un milion de dolari

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Președintele Armen Sarkissian și omologul său sârb, Alexander Vucic

Serbia va acorda un ajutor umanitar Armeniei pentru a sprijini lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Recent, președintele Armen Sarkissian a discutat despre această problemă într-o conversație telefonică cu omologul său Alexander Vucic. Președinții au discutat despre situația legată de coronavirus iar președintele Serbiei a subliniat că țara sa este pregătită să sprijine Armenia. Președintele Sarkissian i-a prezentat apoi lista articolelor necesare furnizată de ministrul sănătății.

În următoarele zile, două zboruri speciale, încărcate cu un număr mare de consumabile și echipamente medicale, vor ajunge în Armenia. Astfel vor fi livrate 10 dispozitive de respirație artificială, 10 monitoare, 500.000 de măști chirurgicale și 100.000 de măști respiratorii, 25.000 de ochelari de protecție, 25.000 de echipamente de protecție medicală și alte obiecte necesare. Costul total al asistenței sârbești acordate Armeniei, inițiat de președintele Sarkisian și sprijinit de președintele Serbiei, se va ridica la aproximativ 1 milion USD.

Într-o convorbire telefonică cu președintele Serbiei, președintele Armen Sarkisian a mulțumit lui Alexander Vucic și poporului sârb pentru atitudinea călduroasă față de Armenia și poporul armean.