Mihai Stepan Cazazian

COVID-19 / Omul de afaceri armeano-argentinian Eduardo Eurnekian oferă Armeniei 250.000 de dolari pentru a lupta împotriva coronavirusului

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Omul de afaceri armeno-argentinian, Eduardo Eurnekian, erou național al Armeniei și concesionar al aeroportului Zvartnots-Armenia din Erevan, va dona guvernului Armeniei 250.000 USD pentru a ajuta la combaterea pandemiei coronavirusului. Informația a fost furnizat[ de Satenik Hovhannisyan, ofițer de presă al aeroportul Zvartnots.

Eduardo Eurnekian este unul dintre cei mai bogați oameni din America de Sud, proprietar al companiei Corporación América, care administrează cincizeci de aeroporturi în toată lume, dar care are investiții și în agricultură, energie, servicii bancare și comerț.

Eduardo Eurnekian s-a născut în Argentina, la 4 decembrie 1932, într-o familie de refugiați armeni. Este considerat ca având a doua avere a Argentinei care a dezvoltat foarte mult economia țării, precum și exportul. Unul dintre proiectele Corporacion America este construcția unei autostrăzi care traversează Anzii Cordilieri. În Armenia, Eduardo Eurnekian a investit în Aeroportul Zvartnots din Erevan care a ajuns la un nivel internațional. De asemeni a investit în producția de vin cu recultivarea soiurilor vechi de struguri armenești.