Mihai Stepan Cazazian

COVID-19 / Modificări în procedura de intrare în Republica Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

13 ianuarie 2021

Conform modificărilor Decretului Guvernului № 1514-N care a intrat în vigoare la 12 ianuarie 2021, durata carantinei stabilite pe teritoriul Republicii Armenia datorită COVID-19 a fost prelungită până la 11 iulie 2021.

Restricțiile privind intrarea terestră a cetățenilor non-armeni în Republica Armenia au fost anulate, iar acum tuturor străinilor li se permite să intre atât prin frontierele aeriene, cât și terestre.

La intrarea pe teritoriul Republicii Armenia prin frontierele aeriene și terestre, călătorii vor fi rugați să furnizeze un certificat de testare PCR COVID-19 cu rezultate negative luate în ultimele 72 de ore. Certificatul trebuie să fie în armeană, rusă sau engleză, să includă numele, prenumele, data nașterii și numărul pașaportului persoanei examinate, tipărite pe antetul oficial al instituției medicale care efectuează testul, identificând toate contactele organizației, testul rezultat, semnat și sigilat de șeful instituției medicale.

Pentru a detecta simptomele infecției, toți pasagerii sunt supuși unei examinări relevante efectuate de Inspectoratul de Sănătate și Muncă imediat la sosire (inclusiv verificarea temperaturii fără contact, examinarea externă, anchete suplimentare în caz de simptome clinice tipice infecției).

Persoanele care nu dețin certificatul relevant sunt supuse prelevării de probe PCR la punctele de prelevare a aeroportului sau în punctele de control la frontieră și izolării obligatorii până la obținerea rezultatului negativ al testului PCR.

Dacă simptomele corespunzătoare sunt detectate ca urmare a examinării, persoana va fi internată în spital. Cheltuielile legate de testul PCR și posibilele tratamente ar trebui să fie acoperite de persoana sosită.

mfa.am