Mihai Stepan Cazazian

COVID-19 / Mișcarea #AraratChallenge a Inițiativei Umanitare Aurora, donează 120.000 USD Ministerului Sănătății din Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

7 aprilie 2020 – Erevan, Armenia – Mișcarea #AraratChallenge lansată de Inițiativa Umanitară Aurora a făcut o donație de 120.000 USD Ministerului Sănătății din Republica Armenia pentru a cumpăra dispozitive de ventilație pulmonară.
„Acesta este cu adevărat un act extraordinar de sprijin și umanitate în numele Aurorei. De îndată ce a izbucnit pandemia, toate sistemele de asistență medicală din lume, inclusiv Armenia, au fost nevoite să se mobilizeze rapid și să utilizeze orice resurse aveau pentru a se asigura că oamenii au acces la tratament în timp util. Răspunsul nației noastre la criza de sănătate a fost adecvat. Cu toate acestea, importanța echipamentului necesar nu a putut fi subliniată și suntem foarte recunoscători pentru Inițiativei Umanitare Aurora ”, a declarat Arsen Torosyan, ministrul Sănătății din Republica Armenia.
Anterior, Inițiativa a publicat o declarație care reflectă îngrijorarea sa pentru focarul actual de COVID-19 și detaliază intenția Aurorei de a ajuta la combaterea pandemiei și de a ajuta lumea în abordarea acestei crize. În acest scop, Inițiativa s-a angajat să direcționeze o parte din fondurile strânse cu campania #AraratChallenge pentru sprijinirea profesioniștilor din domeniul sănătății armene pe primele linii cu zece dispozitive de ventilație pulmonară. Pe baza acordului de donație, cel puțin unul dintre dispozitivele achiziționate va fi transferat la unul dintre spitalele din Arțakh.
La 28 martie 2020, Noubar Afeyan și Ruben Vardanyan, co-fondatori ai Inițiativei Umanitare Aurora; Lord Ara Darzi, președinte al Comisiei de selecție a premiilor Aurora; Arsen Torosyan, ministrul Sănătății din Republica Armenia; Dr. David Nabarro, trimisul special al Organizației Mondiale a Sănătății pentru COVID-19; și André Andonian, membru al consiliului de administrație al McKinsey & Company Inc. Global, au participat la un webinar ( curs transmis live pe net) dedicat focarului global al COVID-19 și organizat pe platforma de discuții Futures Studio. Grupurile de persoane și-au împărtășit gândurile cu privire la modul în care pandemia afectează diferite aspecte ale vieții noastre și au discutat despre acțiunile care pot fi întreprinse pentru a controla în mod corespunzător situația.

Proiectul și inițiativa 100 LIVES. Inițiativa Umanitară Aurora este viziunea filantropilor Vartan Gregorian, Noubar Afeyan și Ruben Vardanyan cărora li s-au alăturat mii de susținători și parteneri. Președintele nostru, Dr. Tom Catena, se bazează pe experiența sa de chirurg, veteran, umanitar și laureat al Premiului Aurora 2017 pentru a răspândi mesajul de Recunoștiință în Acțiune către un public aflat pe întreg mapamondul. Inițiativa salută pe toți cei care îmbrățișează angajamentul nostru față de umanitate.
Inițiativa Umanitară Aurora este reprezentată de trei organizații – Aurora Humanitarian Initiative Foundation, Inc. (New York, SUA), Fundația 100 Lives (Geneva, Elveția) și Fundația IDeA (Erevan, Armenia).