Mihai Stepan Cazazian

COVID-19 / Gimnastul Albert Azaryan, triplu campion olimpic, îi încurajează pe sportivii armeni să nu-și piardă speranța

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Gimnastul armean Albert Azaryan ( azi în vârstă de 91 de ani), triplu campion olimpic, de patru ori campion mondial și dublu campion european la gimnastică (inele) sub culorile URSS, a trimis un mesaj sportivilor armeni.

„Sportul din toată lumea trece prin momente dificile, dar și sportul din Armenia. Dar lumea sportului nu a renunțat la speranță și nu și-a oprit activitatea. Ceea ce este bine.” – a scris Albert Azaryan care i-a încurajat pe sportivii din Armenia să nu-și piardă speranța și să continue să se antreneze pentru viitoarele competiții. “Această situație îmi amintește de cel de-al Doilea Război Mondial, când sportivii au fost demoralizați”, scrie Albert Azaryan, care a vorbit despre Jocurile Olimpice din 1956, unde a câștigat titlul olimpic, precum și boxerul armean Vladimir Yenguibaryan și atletul armean Igor Novikov , în ciuda anilor dificili de după război. Albert Azaryan rămâne convins că sportivii actuali din Armenia vor continua să se antreneze neobosit și să se impună pe scena internațională câștigând titluri și medalii.