Mihai Stepan Cazazian

COVID-19 / Armenia înlocuiește starea de urgență cu măsuri de carantină pe o perioadă de 4 luni

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Erevan, 11 septembrie 2020 – Armenia a anunțat că va menține unele restricții până în ianuarie 2021, extinderea măsurilor fiind luată pentru combaterea pandemiei de coronavirus care rămâne foarte virulentă. Potrivit unui comunicat guvernamental, călătorii care sosesc în Armenia pot alege să fie testați pentru COVID-19 la aeroport sau auto-carantină timp de 14 zile. Măsura este valabilă până pe 11 ianuarie iar întrunirile publice, peste 60 de persoane, vor rămâne interzise până anul viitor. Purtarea unei măști va rămâne obligatorie în toate spațiile publice închise, conform aceluiași comunicat de presă.
Aceste măsuri sunt impuse pentru a încetini “rata bolii în Armenia ” a declarat guvernul, care însă nu a prelungit starea de urgență introdusă în martie. Armenia a înregistrat până în prezent 45.503 de cazuri de coronavirus și 909 decese. În iunie, prim-ministrul Nikol Pachinyan – el însuși testat pozitiv și apoi declarat vindecat – a denunțat încălcarea măsurilor de izolare de către concetățenii armeni.

Georgia – una dintre cele mai puțin afectate țări din lume de pandemie – a amânat redeschiderea școlilor din orașele mari începând cu 1 octombrie, după înregistrarea unei creșteri a cazurilor recent.