Mihai Stepan Cazazian

COVID-19 / Comunicat din partea Fondului Armenia (22.03.2020)

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

22.03.2020

COVID-19 și FONDUL ARMENIA

Fondul Armenia s-a alăturat luptei împotriva epidemiei COVID-19 și a lansat o campanie de strângere de fonduri prin care i-a chemat pe armenii din întreaga lume să se unească. Colectarea de fonduri continuă, fondul achiziționând șase aparate de respirație, care vor fi în Armenia săptămâna viitoare. Haykak Arshamyan, directorul executiv al Fondului Armenia, a furnizat detalii despre această realizare într-un interviu acordat agenției de presă” Arachin Lradvakan”(Agenția Nr.1 de Știri ).

 El a menționat că Fondul Armenia a sprijinit întotdeauna sectorul sănătății.
„Din întâmplare sau intenționat, la sfârșitul anului trecut, am donat un respirator artificial și un echipament mobil de raze X la Spitalul de Boli Infecțioase Nork. Acum se organizează o campanie specială online de strângere de fonduri și îi îndemnăm pe compatrioții noștri din Diaspora să participe la această importantă campanie de strângere de fonduri. În același timp, există multe persoane care doresc să doneze materiale medicale specifice. Apelăm diferitele noastre organizații din rețea și le întrebăm de ce au nevoie. Apoi, inventariem nevoile  și le transmitem prietenilor noștri din rețea ”, a spus Arshamyan.

În acest moment, în contul campaniei de strângere de fonduri există peste 2.500 USD (n.t. atât era în momentul intervievării); „Fondul a achiziționat deja 4 aparate mobile pentru respirație artificială din China și alte două au fost achiziționate de prietenii noștri din China, toate sunt deja pe drum. Adică săptămâna viitoare vom avea 6 aparate de respirație, care vor fi transferate la Ministerul Sănătății. Coordonăm toate acțiunile cu Ministerul Sănătății pentru a oferi asistență țintită. Banii provin nu numai de pe platforma online, ci și din conturile noastre. În decurs de o săptămână, vom aloca acești bani și îi vom raporta public. Ieri am primit un apel de la Petros Terzyan, președintele filialei din Franța, și de la Armine Karapety, șeful filialei din Marea Britanie. De exemplu, două dintre aparatele pentru respirație artificială vor fi cumpărate cu bani de la filiala din Marea Britanie. De asemenea, astăzi am cumpărat 100 de echipamente medicale speciale de protecție și le-am predat Ministerului Sănătății,  inclusiv o cască, ochelari, haine, încălțăminte și multe altele.
”Și dacă este nevoie, putem obține mai multe ”, a spus directorul fundației. El a adăugat că în curând vom avea și un număr mare de rechizite medicale din Franța, care vor fi transferate către Ministerele Sănătății din Armenia și Artsakh, care vor fi detaliate în comunicările urmatoare.
Haykak Arshamyan a mulțumit Ministerului Sănătății, tuturor medicilor și asistentelor pentru munca dedicată luptei împotriva epidemiei și a dat asigurări că, datorită mobilizării la nivel național, epidemia va fi depășită cu certitudine.
Săptămâna trecută, Fondul a livrat deja o tonă de materiale medicale Armeniei din donatii provenind de la filiala Coasta de Vest a SUA a Fondului Armenia.
Vă puteți înscrie la strângerea de fonduri pentru lupta împotriva epidemiei de coronavirus la acest link:

https://www.himnadram.org/en/global-mobilization-of-armenian-resources-against-the-covig-19-pandemic?fbclid=IwAR3-ybE_Gr6sP1s7xJ5rLYjLcIdPc8pOkimxXq0oByG4SDrzcve7Sx_MoYk

Traducere

Garabet HACIATURIAN

Reprezentantul Fondului Armenia în România