Mihai Stepan Cazazian

COVID-19 / Comunicat din partea Fondului Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

14.04.2020

Fondul Armenia s-a alăturat luptei împotriva epidemiei COVID-19, lansând la 18 martie 2020 o campanie de strângere de fonduri online, în care toți banii strânși sunt folosiți pentru achiziționarea și furnizarea de materiale și echipamente medicale de înaltă calitate pentru sectorul sănătății, precum și alte nevoi urgente.
Față de cei 200.000 $ planificați , au fost deja strânși în această campanie,  pâna la data de 13 aprilie a.c., 208.620,43 dolari, adica un procent de 104.31% . Spre satisfacția tuturor, ca urmare a participării generoase a compatrioților noștri, a fost  stabilit un nou punct de referință – 250 mii USD.

Puteți participa la lupta împotriva epidemiei COVID-19, alăturându-vă campaniei online (https://www.himnadram.org/en/donate-for-crowdfunding-project).

„În numele fundației, aș dori să mulțumesc celor peste 200 de donatori individuali online pentru încrederea și sprijinul continuu. La inițiativa noastră, acestora li s-au alăturat comunități armene de pe glob, reprezentate de organizații și persoane din S.U.A., Franța, Regatul Unit, Brazilia, Germania, Italia, Olanda, Irlanda, Rusia, Argentina, Austria și Grecia care au efectuat donații  în cadrul acestui program patriotic.
Mulțumim, de asemenea, Bisericii Apostolice Armene de pe coasta de Est a S.U.A., Prelaților și  Eparhiei Armene de Cilicia de pe coasta de Est a S.U.A. și Asociației Evanghelice Armene din America pentru donațiile lor mari ”, a spus Haykak Arshamyan, directorul executiv al fundației.
Trebuie adăugat că 130.000 de dolari din banii strânși au fost deja cheltuiți pentru materiale și echipamente medicale de înaltă calitate. De asemenea, șaizeci de compatrioți din Rusia au posibilitatea de a se întoarce acasă gratuit cu o cursă specială .Fondurile nealocate incă se vor repartiza in funcție de rezultatul evaluării nevoilor .
Înainte de campania de strângere de fonduri, la începutul lunii martie, Ministerul Sănătății a primit un număr mare de materiale medicale de prevenție, de protecție, precum și dezinfectante în greutate de aproximativ 800 kg, cu sprijinul Centrului de Chirurgie Chevy Chase și al Societății Armenești de Intrajutorare. Fundația este susținută de Asociația Medicilor Armeni din America prin furnizarea de îmbrăcăminte și echipament special de protecție.
În curând, 60 de termometre telecomandate și 20 de aparate de oxigen trimise de filiala franceză a Fondului Armenia vor ajunge în Armenia, precum și 8 sisteme de respirație artificială, dintre care două au fost achiziționate cu sprijinul filialei noastre din Marea Britanei și una cu sprijinul filialei noastre olandeze. Echipamentele medicale și consumabilele sunt furnizate pentru a răspunde nevoilor primare de sănătate din Armenia și Arțakh.
Raportul final al campaniei de strângere de fonduri va fi prezentat la sfârșitul programului. Lista cu numele tuturor donatorilor și suma donată este generată automat pe pagina campaniei de strângere de fonduri.
Misiunea Fondului Armenia este de a forma un sistem de rețele pan-armene, al cărui obiectiv este de a asigura o dezvoltare echilibrată, stabilă și interconectată a Armeniei, Arțakh-ului, precum și a comunităților armene din întreaga lume, bazată pe  identitatea comună.

Traducere și adaptare Garabet HACIATURIAN

Reprezentant național al Fondului Armenia în România