Redactor

Consultări ale secretarului de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculăescu, cu adjunctul ministrului afacerilor externe din Republica Armenia, Avet Adonts

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pe 2 iulie a avut loc o rundă de consultări politice la nivelul Ministerelor Afacerilor Externe ale României si Armeniei, prin videoconferință. Delegația armeană a fost condusă de vice-ministrul afacerilor externe, Avet Adonts, iar delegația română a fost condusă de Dan Neculăescu, secretar de stat, Ministerul Afacerilor Externe.

În cadrul consultărilor a fost discutată o gamă largă de chestiuni referitoare la relațiile armeano-române, inclusiv aprofundarea legăturilor de ordin politic, economic, cultural și interparlamentar.

Părțile au abordat probleme de interes comun de pe agenda regională și internațională, dar și colaborarea bilaterală în cadrul structurilor internaționale.

Vice-ministrul afacerilor externe, Avet Adonts a prezentat ultimile evoluții în procesul de soluționare a chestiunii Nagorno-Karabakhului, apreciind importanța sprijinului UE și a țărilor membre pentru efortul co-președinților grupului de la Minsk al OSCE.