Mihai Stepan Cazazian

Constantine Orbelian a fost numit director muzical și dirijor principal al Operei din New York City

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Michael Capasso, director general al Operei din New York, a anunțat numirea dirijorului și pianistului de renume internațional, Constantine Orbelian, ca director muzical și dirijor principal al companiei. Maestrul Orbelian va conduce prima sa producție NYCO în această vară, când compania va prezenta o nouă versiune a operei „Rigoletto” pe 29 august la Phoenicia International Festival of the Voice din Kingston, New York, urmată de o selecție din piese renumite din creația lui Verdi, pe 3 septembrie, ca parte a seriei anuale Bryant Park Picnic Show Series.

Născut în San Francisco din părinți imigranți ruși și armeni, maestrul Orbelian a debutat ca pianist la vârsta de 11 ani alături de Orchestra Simfonică din San Francisco. După absolvirea Conservatorului Juilliard din New York, a început o carieră de pianist virtuos, acompaniat de orchestre simfonice importante din Statele Unite, Regatul Unit, Europa și Rusia.

Maestrul Orbelian a fost director muzical al Orchestrei de Cameră din Moscova și al Filarmonicii Ruse, fondator al Festivalului Internațional de Muzică al Palatului din Sankt Petersburg, prim dirijor al Orchestrei Simfonice a orașului Kaunas, Lituania și director artistic al Teatrului Academic de Operă și Balet din Erevan, Armenia.

Primul american care a devenit director muzical al unui ansamblu în Rusia, a primit râvnitul titlu de „Artist de onoare al Rusiei” în 2004, ca recunoaștere a eforturilor sale de a promova schimburile culturale ruso-americane. În 2012, consulatul Rusiei din San Francisco i-a acordat Maestrului Medalia Ordinului Prieteniei Ruse, alăturându-se unor nume mari ca Van Cliburn și Riccardo Muti, la rândul lor onorați. În 2001, Maestrul Orbelian a primit Medalia de Onoare Ellis Island, acordată imigranților sau copiilor imigranților, care au avut contribuții remarcabile în Statele Unite.
Maestrul Orbelian a înregistrat peste 60 de CD-uri pentru Casa de discuri DELOS și deține alte DVD-uri și CD-uri care au fost lansate de Decca, Deutsche Gramophone, Chandos, Philips și Warner la-bels.

One Response to Constantine Orbelian a fost numit director muzical și dirijor principal al Operei din New York City

  1. Gabriel Antonie Lazarovici June 15, 2021 at 6:05 pm

    Un interviu cu marele artist gasiti pe: https://news.am/arm/news/648135.html