Redactor

CONSTANȚA / O seară de teatru total !

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Nici ploaia măruntă ca de sfârșit de toamnă, nici vântul deja emblematic pentru malul mării și nici frigul pătrunzător nu au putut ține departe de un eveniment artistic excepțional iubitorii artei de calitate din Constanța.”În Largul Mării” este un spectacol de teatru absurd cu caracter satiric şi accente comice. Accentele critice nu sunt deloc întâmplătoare când tocmai situaţiile critice sunt cele în care oamenii renunţă la păstratrea aparenţelor şi îşi dezvăluie adevăratul caracter. Atunci când este pusă în joc supravieţuirea devenim mai vii ca niciodată, găsim resurse ascunse, ne luptăm cu cea mai mare îndârjire.”În teatrul absurd, ceea ce se întâmplă nu are o logică imediată, actorii şi publicul fiind deopotrivă provocaţi să urmeze intuitiv povestea. Se nasc astfel întrebări care sondează adâncul fiinţei, raporturile cu noi înşine şi cu societatea în care trăim. O situaţie critică, câteva personaje care sub presiune devin adevărate arhetipuri şi transformă, o decizie care trebuie luată neaparat. Timpul se scurge şi comprimă gânduri, emoţii, acţiuni. Ce este individul? Ce este libertatea? Ce este puterea? Ne putem oare păstra umanitatea atunci când trebuie să supravieţuim?…Iată câteva din întrebările la care am căutat răspuns…doar În Largul Mării.

          Actorii: Florin Kevorkian, Mircea Drîmbăreanu, Dan Murzea, Mariangela Coldea, sub înfrumarea regizorală a lui Vinicius Tomescu, au reușit să creeze acea seducătoare senzație a unei alte realități, un spectacol total!

          Ne dorim un lung șir de asemenea evenimente, acestea fiind, cu siguranță, încă o modalitate prin care să ne facem simțită prezența în spațiul cultural românesc.

          Mulțumim și pe această cale pentru sprijin, conducerii Teatrului Elpis pentru generozitatea de a găzdui acest spectacol și mai ales comunității elene din Constața, Dlui Anton Antoniadis, pentru căldura și prietenia care ne leagă.

 Luiza TERZIAN