Mihai Stepan Cazazian

CONSTANȚA / CONCERT de CRĂCIUN

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

            În așteptarea Crăciunului Armenesc, cel care se sărbătorește în fiecare an de Bobotează, armenii constănțeni au fost martorii unui eveniment cu totul înălțător, aproape de strălucirea nașterii Domnului. Cum exprimarea artistică a fost întotdeauna modalitatea prin care spiritul armenesc a fost sortit să răzbată, concertul pregătit de Uniunea Armenilor din România, sucursala Constanța, a fost într-adevăr o binecuvântare la început de an.

            Excepționala mezzosoprană Sonia Hazarian, constănțeancă după naștere,  acompaniată de extraordinarul pianist Alexandru Burcă, a oferit un veritabil regal artistic. Piesele alese cu atenție și interpretarea divină au umplut sufletele celor peste 100 de persoane prezente la acest eveniment.

            Un moment cu adevărat mișcător a fost dăruit de Cristina Odabashean și Mădălin Grecu, adoptați de curând în rândurile comunității, dar care s-au integrat perfect în sânul unei uniuni atât de frumoase cum este Constanța.

            Cu totul și cu totul special a fost recitalul celor mai tineri membri ai comunității armene din Constanța, Aram Niță, Daria Sarchizian și Natalia Diradurian. Ei reprezintă dovada vie a viitorului nostru, care, prin ei se prefigurează cu siguranță luminos.

            Bucuria acestui spectacol a fost însă umbrită de dispariția fulgerătoare a unuia dintre cei mai de seamă armeni contemporani ai Constanței și, de ce nu, ai României, Academician Profesor Doctor Garabet Kumbetlian. Împreună, am dedicat evenimentul acesta deosebit memoriei lui, ca pe un dar pe care l-am închinat celui care ne-a purtat prin numele lui în cercurile cele mai înalte ale științei.

 

Luiza Terzian