Mihai Stepan Cazazian

CONSTANȚA / Atelier de creație

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Devenite tot mai frecvente, întâlnirile din cadrul Atelierului de creație ce funcționează pe lângă biserica armeană Sfânta Maria din localitate, au devenit deja obișnuite și așteptate cu drag și nerăbdare de către copii.

           Într-adevăr, ziua de sâmbătă, 25 noiembrie, copiii s-au întâlnit din nou în sala – atelier de la parterul  bisericii, unde în fața materialelor pregătite din timp de către doamna preoteasă Armine Khachatryan, care este și coordonatoarea cercului, s-au apucat serios și entuziast de lucru. Activitatea a avut ca temă „Ȋngeri de Crâciun”. Sub îndrumarea doamnei preotese, toți copiii au lucrat, încercând să se autodepășească și, de asemenea, să se întreacă în „creație”.

                „Aceste activități – ne spune părintele paroh Oshakan Khachatryan – dezvoltă o atitudine corectă față de muncă, precum și spiritul de echipă; stimulează emulația, ca și procesele psihice de cunoaștere: gândirea, memoria, imaginația creatoare. Beneficiile acestor acțiuni sunt multiple, dar înainte de toate avem în vedere, cunoașterea și aprecierea reciprocă dintre copii, înfiriparea unor prietenii, devotamentul față de Biserica noastră Apostolică Armeană. Ei, acești micuți, sunt urmașii noștri, reprezintă viitorul  și continuitatea etniei noastre și niciun efort nu este prea mare când are ca scop unitatea și supraviețuirea neamului”.

 Arșaluis Gurău

Fotografii: Areknaz Tatosian