Mihai Stepan Cazazian

CONSTANȚA / Aram Niță un talent care ne face cinste

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

an1

 

Comunitatea armeană din România a dat, de-a lungul istoriei personalități realmente remarcabile, care au rămas în conștiinta a generații întregi, în știință, artă sau politică. Sunt nume cu care ne mândrim și pe care le amintim cu respect și eternă considerație. Este însă cu atât mai remarcabil ca la aproape 14 ani, Aram Marius Niță reprezintă pentru noi, etnicii armeni, un exemplu de talent și succes deopotrivă.

Elev al Colegiului de Arte „Regina Maria” din Constanța, Aram Niță are un palmares impresionant de premii pentru interpretare artistică începând de la nici 7 ani și continuă să ne încânte cu virtuozitatea și sensibilitatea sa, însuflețind o claviatură, născând în noi, simpli ascultători, emoția unică a unui talent de excepție, oferindu-ne șansa de a trăi sublim alături de pianul lui.

Doresc să amintesc doar câteva din succesele sale care creionează un CV impresionant și spicuiesc doar premiile primite anul acesta: Premiul I la Concursul de interpretare instrumentală, Constanța, Premiul II la Concursul Național de interpretare „ George Enescu”, Tulcea, Premiul II la Olimpiada Națională de Interpretare Muzicală pentru clasele I-VIII, Buzău, Premiul III la Concursul National de Interpretare „Dan Cumpata”, Bucuresti, Mentiune la Concursul International Propiano.

Urmează totodată și cursurile de limbă armeană și ne reprezintă constant ca etnie în toate manifestările culturale și artistice ale comunității armene din Constanța, de fiecare dată entuziast, mereu surâzător și transmite bucuria unei interpretări excepționale.

Prin el, trăim viitorul nostru ca etnie, prin el ne înălțăm spre o lume frumoasă și pură, prin el, cunoaștem bucuria vremurilor ce vor veni!

Luiza Terzian

One Response to CONSTANȚA / Aram Niță un talent care ne face cinste

  1. Gabriela July 24, 2016 at 10:00 pm

    Este un copil extraordinar!