Mihai Stepan Cazazian

Conferinţa Regională FAO de la București : Cooperare între Armenia și România în domeniul agricol

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

images

Armen Harutyunyan, vice-ministrul agriculturii din Armenia

În data de 3 aprilie 2014, secretarul de stat George Octavian Turtoi a participat la reuniunea bilaterală româno-armeană în cadrul căreia s-a întâlnit cu omologul său Armen Harutyunyan, vice-ministrul agriculturii din Armenia.

În cadrul discuţiilor, purtate în marja Conferinţei Regionale FAO de la Bucureşti, partea armeană şi-a exprimat interesul pentru întărirea colaborării dintre cele două ţări prin dezvoltarea de schimburi de experienţă în domeniul pomiculturii, serviciilor de consultanţă agricolă, silvicultură şi expertiză în managementul fondurilor europene.

La rândul său, George Octavian Turtoi a ţinut să afirme deschiderea şi interesul pe care România îl are în dezvoltarea relaţiilor cu Republica Armenia în sectorul agricol şi de dezvoltare rurală. Ţara noastră poate furniza expertiza necesară atât în agricultură, cât şi în managementul instrumentelor financiare europene şi naţionale.

Cele două părţi au convenit ca în viitor o echipă tehnică din Armenia să vină la Bucureşti pentru a stabili în mod concret domeniile de colaborare.

În ceea ce priveşte situaţia schimburilor comerciale agricole, România şi-a exprimat disponibilitatea de a furniza pieţei armene produse alimentare de înaltă calitate.

Vice-ministrul armean a prezentat strategia ţării sale de a deveni o placă turnantă pentru comerţul dintre România şi Uniunea Economica Eurasiatica, inclusiv cu piaţa din Federaţia Rusă.

În încheierea discuţiilor, George Octavian Turtoi a ţinut să accentueze apropierea istorică dintre cele două popoare şi încrederea că relaţiile bilaterale vor cunoaşte un ascendent benefic pentru ambele ţări.

http://www.madr.ro