Mihai Stepan Cazazian

CONFERINȚĂ LA CENTRUL CULTURAL ARMEAN

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

IMGP0419

Luni, 6 Aprilie la Centrul Cultural Armean in cadrul manifestarilor dedicate comemorarii a 100 de ani de la savarsirea Genocidului impotriva armenilor din Imperiul Otoman, a avut loc  prelegerea susținută de domnul Ara Papian, președintele Centrului Modus Vivendi din Armenia cu titlul Woodrow Wilson’s Arbitral Award as  the Main Legal Basis for the Territorial Rights of the Republic of Armenia. Ara Papian fost diplomat armean, a deținut funcția de Ambasador al Armeniei în Canada (2000-2006), a fost purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Armeniei și printre alte misiuni diplomatice a fost detașat și în România în perioada 1995-1997. Conferinta, deosebit de interesanta s-a adresat atat specialistilor in domeniu cat si publicului larg si s-a axat in primul rand pe diferendele teritoriale, granitele trasate intre Imperiul Otoman si noua Republica Armenia independenta prin prisma dreptului international.

IMGP0412

Prelegerea s-a bucurat de participarea publicului, a Excelentei Sale Hamlet Gasparian Ambasadorul Armeniei la Bucuresti, a IPS. Arhiepiscop Datev Hagopian, a senatorului Varujan Vosganian, Presedintele UAR precum si a unui numeros public, membrii ai comunitatii noastre si nu numai.

Aceeași conferință va fi sustinuta si la Targu Mures si Cluj Napoca tot in cadrul manifestarilor dedicate Genocidului Armean.

E.A

IMGP0421