Mihai Stepan Cazazian

Conferința Internațională „Dimensiunea pozitivă a libertății religioase”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În perioada 6-7 iunuie 2019 a avut loc la Patriarhia Română conferința internaționala, organizată de Secretariatul General al Guvernului-Secretariatul de Stat pentru Culte, privind relațiile Stat-Culte din Europa.

Deschiderea evenimentului a avut loc în prezența Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitului Părinte Daniel, d-nei Prim-ministru Viorică Dancilă, domnului Sergiu Nistor – consilier prezidențial, domnului Secretar de Stat pentru Culte, Victor Opaschi și participanților acestei conferințe.

La invitație Secretariatului de Stat pentru Culte, din partea Arhiepiscopiei Armene din România a participat Preasfințitul Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Eparhiei Armene din România, însoțit de PC Pr. Radu Krikor Holca și consilier al Arhiepiscopiei Armene, d-na Bella Muradian.

Tematică abordată și materialele prezentate au fost impresionante și aveau caracter actual. În discursul său Preasfințitul Episcop Datev Hagopian a subliniat împortanța conștiențizării  faptului că “libertatea religioasă este un drept al fiecărui individ, iar ințelegerea corectă a dimensiunii pozitive a libertății religioase să conducă spre conștientizarea rolului pe care fiecare, individ sau instituție religioasă, credincios sau organizație de cult, trebuie să și-l asume în dorința colectivă de refacere a societății, de reafirmare a rolului credinței în progresul cultural, social și spiritual al întregii omeniri.

În contextul actual al exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene această conferință organizată la București îsi va face simțit mai mult ca oricând impactul  pilduitor asupra societății europene, beneficiind și de exemplul pozitiv al lucrării care de decenii se înfăptuiește în această țară, cu sprijinul statului român, pentru înfăptuirea celor bune și folositoare întregii societăți, prin conlucrare între stat și organizațiile cultelor religioase, prin dialog interconfesional, prin împreunălucrare și respect reciproc”.

.Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România

  •  
  •