Mihai Stepan Cazazian

Eparhia Armeană din România / Condoleanţe adresate familiei Ananian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

   

         Suntem profund îndureraţi la aflarea veștii  trecerii în nefiinţă a celei mai în vârstă  membre a comunităţii armene din Constanţa: doamna Ananian Sofia.

            Pe parcursul vieţii sale doamna Sofia Ananian a fost o membră activă a  comunităţi armene, participând nu numai la viaţa laică ci şi la cea bisericească din  Constanţa, luând parte la toate activităţile bisericii armene, culturale, teatrale etc.

           A avut o viaţă grea, purtând în suflet durerea masacrelor din Genocidul armean din 1915, a multor membrii ai familiei sale, dar cu toate acestea a fost puternică, cu un spirit de armean şi cu o educaţie profund armenească pe care a transmis-o şi fiicei sale Hasmic, care şi ea la rândul ei, astăzi continuă ceea ce a făcut pe mama sa, fiind membră în consiliul Parohial al Bisericii Armene din Constanţa şi având un aport semnificativ la dezvoltarea şi prosperitatea ei.

            Împărtăşim durerea familiei Ananian, transmitem sincere condoleanţe  întregii familii, rudelor, prietenilor. Sofia Ananian, o fiică destoinică a poporului armean, va rămâne vie în  memoria tuturor ca o persoană cu calităţi deosebite de om.

           Dumnezeu să o odihnească  şi să  fie primită în Împărăţia Cerurilor!

 

P.S. Datev Hagopian,

Întâistătătorul Eparhiei Armene din România