Szekely Csaba

Concurs cultural „Armenopolis – oraşul meu frumos”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

     Instituţiile culturale sunt închise peste tot, dar în municipiul Gherla amatorii de frumos sunt chemaţi să participe la un concurs iniţiat de  Asociaţia Grupul de Acţiune  Locală (GAL) Plaiuri Someşene. Scopul acestei iniţiative este de a scoate în evidenţă cele mai frumoase şi mai atrăgătoare aspecte ale oraşului Gherla, vechiul Armenopolis – 320 de ani de oraş baroc! Competiţia este dedicată istoriei şi frumuseţii urbei de pe Someş, renumit centru cultural şi spiritual, aşezare  cunoscută îndeosebi prin armenii  stabiliţi acolo în secolul al XVII -lea.

În perioada 5 – 27 martie 2020 gherlenii (dar, nu numai ei) sunt chemaţi să compună un text, o poezie sau un desen şi să pună în una din Cutiile Cetăţeanului amplasate în comunitate. Acest eveniment  creativ este dedicat elevilor per categorii, acestea fiind: elevi din clasele I-IV, elevi din clasele V-VIII şi elevi din clasele  IX-XII.Primele trei lucrări pe fiecare categorie de şcolarizare şi tipul lucrării -Literare (proză sau poezie) sau Plastice – Desen  vor fi premiate, aceasta având loc în data de 31 martie 2020. Va exista şi un premiu special, dedicat celei mai apreciate lucrări postate pe pagina de Facebook a Grupului de Acţiune Locală Plaiuri Someşene în secţiunea evenimentului. Genericul ineditului concurs este „Gândeşte pozitiv, compune creativ  Un text, desen sau poezie. Despre Gherla ce-ţi place ţie. Hai să vedem peste tot  barocul, Şi să-i  celebrăm frumosul!” 

       Iată , cum se pot organiza diferite evenimente culturale în lipsa unor săli pline. Totul să porneşti de la promovarea tradiţiilor şi valorilor locale şi să oferi amatorilor momente de destindere. Asta au încercat să facă cei din Gherla.    

Szekely  Csaba