Redactor

Concert de jazz la Ateneu, susţinut de Harry Tavitian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Mare bucurie pentru iubitorii de jazz, duminică ora 17:00 în sala Ateneului a fost susţinut un concert extraordinar de către artistul Harry Tavitian. În introducere, Varujan Pambuccian a făcut o prezentare a acestui pianist care a impresionat publicul prin dăruirea interpretărilor.
După 35 de ani de jazz susţine primul său concert în Bacău, cu sprijinul Uniunii Armenilor. Piesa cu care a deschis concertul a fost cea a lui Scott Joplin, denumită “The Entertainer”.

Publicului i se face o scurta istorie a jazz-ului în care îi este explicată unicitatea acestui gen muzical, “născut din suferinta negrilor”. Prin jazz, spectatorii “asistă la ceva ce se naşte, trăieşte şi moare aici pe scenă”. Au urmat apoi piese de origine armenească, dar şi “The Old Balkan Rhapsody”, fiecare dintre ele primind aplauzele necontenite ale publicului.

Partea a doua a concertului a fost constituită dintr-o suită de colinde, unele cu acompaniament vocal în limba engleză. Această suită a fost un rezultat a 20 de ani de concerte de colinde. Cei care au asistat la acest concert au putut cumpăra un CD cu aceste melodii din incinta Ateneului.

Sfârşitul reprezentaţiei a fost marcat de apluzele îndelungate ale publicului şi Harry Tavitian a fost nevoit să revină pe scenă pentru a mai interpreta încă o melodie.

Ioana Toderaşc, Amalia Frigură

Ziarul de Bacau