Mihai Stepan Cazazian

Comunitatea armeană din Toronto a oferit cadouri, de Anul nou, elevilor din Arțakh

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

 

 Uniforms_01

Erevan , 21.01.2014  Filiala Toronto-Canada a Fondului Armenia continuă să furnizeze asistență pentru școlile din  Arțakh. Recent, cu ocazia Anului Nou, elevii școlii de muzică  „Daniel Ghazaryan „ din Șuși au primit cadou uniforme noi, care au fost donate de către o familie de experți croitori din diaspora. În plus, haine de iarnă și încălțăminte au fost dăruite  unui grup de 165 de elevi din satul Mataghis din regiunea Martakert  și din localitatea  Spitakashen  – regiunea Martuni .
Președintele filialei, Migirdich Migirdichian , care este membru în Consiliul de administrație al Școlii de Muzică Ghazaryan de peste un deceniu , a prezentat cu  mare mândrie  realizările elevilor supradotați ai școlii – inclusiv participarea la numeroase festivaluri de muzică și concursuri , unde au câștigat  premii .

Uniforms_02Începând cu anul 2002 , comunitatea armeană din Toronto a oferit sprijin financiar pentru înființarea , renovarea și dezvoltarea mai multor instituții de învățământ din Arțakh . Între  2006 și 2010 , a sponsorizat construirea școlii Mataghis și a școlii Spitakashen , respectiv , între 2002 și 2011 , ea a sprijinit renovarea sălilor de clasă , construirea unei  centrale cu  sistem de încălzire pentru  Școala de Muzică din Șuși  iar în 2013 a donat 15  viori și instrumente de alamă.

2 Responses to Comunitatea armeană din Toronto a oferit cadouri, de Anul nou, elevilor din Arțakh

  1. Cristina January 23, 2014 at 6:24 pm

    Este exact invers – satul Mataghis din regiunea Mardakert. De altfel, Mataghis este un sat foarte aproape de frontiera si este ocul unei importante baze militare…

  2. Mihai Stepan Cazazian January 24, 2014 at 11:26 am

    merci Cristina, am corectat