Mihai Stepan Cazazian

Comunicatul Fondului Armenia referitor la campania globală de strângere de fonduri numită “COVID-19: Armenia Uniți împotriva Pandemiei.“

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

22/05/2020

La 18 martie 2020, Fondul Armenia a lansat campania globală de strângere de fonduri „COVID-19 Armenia: Uniți împotriva Pandemiei”
Campania se concentrează pe strângerea si centralizarea donațiilor pentru crearea de fonduri destinate cumpărării de materiale medicale de înaltă calitate necesare sectorului de sănătate.

Până la 22 mai a.c., campania a strâns donații în valoare de 351.688,72  dolari din partea a peste 700 de donatori individuali din întreaga lume, precum și a filialelor locale ale Fondului din diferite țări și a comunităților armene din Statele Unite, Franța, Regatul Unit, Brazilia, Germania, Italia, Olanda, Irlanda, Rusia, Argentina, Austria, Elveția, Australia și Grecia.

Vă amintim că echipamente și consumabile medicale  în valoare de aproximativ 250.000 USD au fost donate sectoarelor de sănătate din Armenia și din Arțakh și au constat în :

8 buc. ventilatoare mobile pentru respirație artificială

20 buc. aparate pentru respirație artificială
71 buc. termometre non contact
341 seturi materiale de dezinfectare
1.008 perechi ochelari de protecție
3.470 buc. costume de protecție
12.680 buc.măști N95
21.100 perechi mănuși medicale
33.944 buc.alte materiale medicale

Filiala franceză a Fondului Armenia continuă să fie alături de noi  în surmontarea provocărilor generate de pandemie. Recent, 20 de aparate pentru respirație artificială și 60 de termometre noncontact au sosit  în Armenia cu curse aeriene speciale din China mulțumită compatrioților nostri din Franța. 10 dintre aparate și 15 termometre au fost predate Ministerului Sănătății din Arțakh iar celelalte urmează să fie predate Ministerului Sănătății din Armenia.

“Fac un apel către demnitarii,înalții reprezentanți ai clerului , partidele și organizațiile din diaspora din componența consiliului de administrație al Fondului Armenia, precum și persoanelor fizice să direcționeze tot potențialul lor către această campanie de strângere de fonduri utilizând exclusiv canalele de colectare create de fundație.”

Armen Sarkissian, președintele Republicii Armenia și  președintele Consiliului de Administrație al Fondului Armenia sprijină campania globală de strângere de fonduri „COVID-19 Armenia: Uniți împotriva Pandemiei”

Fondul Armenia a donat de asemenea 6000 buc măști de protecție si 520 seturi de materiale de dezinfectare Armatei de Apărare a Arțakhului mulțumită generozitații dr.Carolann Najarian. Dr.Najarian a fost o devotată susținătoare a Fondului Armenia și a fost implicată activ în dezvoltarea și întărirea Arțakhului de  decenii. Pentru efortul ei și continua contribuție la dezvoltarea Arțakhului dr.Najarian a primit medalia “Vachagan Barepashd”.

Fondul a susținut, de asemenea, revenirea  în patrie a 120 de cetățeni armeni cu o serie de curse aeriene speciale.

Campania „Covid-19 Armenia: Uniți împotriva Pandemiei” este implementată în strânsă cooperare cu președintele Republicii Armenia, președintele Republicii Arțakh, Oficiul Înaltului Comisar pentru Afaceri cu Diaspora, Ministerul Sănătății  și cu Ministerul Afacerilor Externe ale Republicii Armenia.

Uniți putem să învingem pandemia și să asigurăm un viitor cu sănătate pentru toți.

Traducerea și adaptarea

Garabet HACIATURIAN

Reprezentant național al Fondului Armenia în România